Besin değeri yüksek, bedensel detoks ve sindirimi rahatlatan güçlü protein kaynağı, harika bir yemektir.Oruç tutularak yapılan temizlenmelerde yeterince beslenmeyi sağlar, toksinleri vücuttan atar.
MALZEMELER
*Naturova Basmati Pirinç 1 Bardak
*Naturova Maş Fasulye 1 Bardak
*Sade Yağ ( Tereyağını eritip süt köpüklerini alarak elde edebilirsiniz ) 2-3 Yemek Kaşığı
*İsteğe göre Hindistan Cevizi Yağı veya Zeytinyağda kullanabilirsiniz.
*Zerdeçal 1 Tatlı Kaşığı
*Taze Zencefil küçük parçalar halinde 1 Tatlı Kaşığı
*Karabiber tane ( 8-10 Tane) veya 1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
*Tarçın, küçük bir çubuk
*Opsiyonel küçük doğranmış Sebzeler (Mevsimine göre Havuç, Kabak, Taze Fasulye, Karnabahar, Brokoli, Ispanak vs…)
*Servis ederken üzerine taze Nane veya Kişniş ekleyebilirsiniz.YAPILIŞI
* Naturova Maş Fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletiyoruz veya yumuşayana kadar haşlayabilirsiniz.
*Orta ateşte tereyağını ısıtıp süt köpüklerini alarak saf yağ haline getirin veya isteğe bağlı yağınızı ısıtın. ( Yağı ılık sıcaklıkta istiyoruz )
*Zencefil, tane karabiber, küçük parçalar halinde tarçını ısınmış yağımıza koyup 1-2 çeviriyoruz.
*Yıkanmış Naturova Basmati pirincimizi ve Maş Fasulyemizi ilave edip 1-2 kavuralım.
*Zerdeçal, toz karabiber, tuz ilave edip harmanlanıncaya kadar karıştıralım.
*İstediğiniz kıvama göre üstünü geçecek suyumuzu koyup kısık ateşe alıp, suyunu çekene kadar pişirelim, dinlenmeye bırakalım.
*Servis ederken taze nane veya kişniş ilave edebilirsiniz.
*Opsiyonel taze sebze ilavelerinizi sebzenin sertliği,negöre pişirme aşamasının başında veya sonuna doğru ekleyebilirsiniz.
Afiyet, Şifa olsun.